Kamishibai poètic dedicat a la Joana Raspall

Ja sabeu que a la Companyia Terranegra tenim una “debilitat” especial pel kamishibai o teatre de paper japonès. Per aquest motiu, no deixem passar l’ocasió per experimentar amb aquest estri tan màgic.

L’estiu passat, vam reunir una colla de nens i nenes per fer música, dibuixar i passar-ho bé plegats. Una de les nostres propostes “estrella” va ser el kamishibai poètic. Ja que celebràvem el centenari de la Joana Raspall, vam escollir unes quantes poesies del seu llibre “El meu món de poesia” de l’editorial El cep i la nansa. Cadascú havia d’il·lustrar-ne una. Els més petits van escollir poesies breus, que es podien il·lustrar amb una sola imatge. Els més grandets es van atrevir amb poesies més llargues, per les quals van elaborar tres o quatre il·lustracions.

La representació de kamishibai poètic va consistir a recitar les poesies de la Joana, a càrrec dels  mateixos nens, fent passar les imatges pel “butai” o teatret. No cal dir que van tenir un gran èxit!!!!!

El dibuix que veureu a sota correspon a la poesia “En Pep” i el va realitzar l’Alba, una artista de 4 anys, amb retolador i aquarel·la líquida.

En Pep

En Pep amb la palla dins el tassó / inflava bombolles fines de sabó./ Volia envolar-se amb la més brillant,/perquè fos més grossa va bufar-la tant,/que va rebentar-se sota un raig de sol,/i ell es quedà en terra,/amb gran desconsol.//

En Pep , poesia de Joana Raspall

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s