Projecte Kamishibai

Fa temps que us volíem explicar en què consisteix el Projecte Kamishibai de Companyia Terranegra. Aquest títol recull bàsicament les accions que duem a terme per difondre el kamishibai com a eina lúdica i didàctica, des de diferents vessants i en diferents àmbits (escolar, teatral i familiar).

Quan vam iniciar la recerca d’informació del kamishibai, vam aplegar molta documentació creada arreu del món, relacionada amb aquest art d’explicar contes. Aquest recull també inclou una gran diversitat d’imatges de persones que han trobat en el kamishibai una via d’expressió personal. 

Paral·lelament a aquesta recerca, vam crear tres espectacles en diferents formats on utilitzem el kamishibai: Capsa de curculles, El viatge del senyor Nagata i, darrerament, Llegendes en bicicleta. A casa, també hem experimentat amb la mainada diferents tècniques per elaborar els nostres projectes familiars de kamishibai.

Butai de bicicleta, amb una imatge del conte L'argenter jueu i el rei

Butai de bicicleta, amb una imatge del conte L’argenter jueu i el rei

Per dur a terme les nostres activitats relacionades amb el kamishibai, disposem de tres teatrets anomenats butai: el de bicicleta o de carrer (amb mides estàndard), un de taula amb mides especials per realitzar espectacles i un altre dels que es comercialitzen.

Tot aquest bagatge, fet a partir de l’experiència, de l’estima i el respecte cap a aquest art i de la gent que l’utiliza amb rigor, és el que recull el nostre Projecte Kamishibai.

Com es materialitza el nostre projecte? D’una banda,  difonem el kamishibai a través dels nostres espectacles i, de l’altra, oferim tallers i xerrades sobre l’art de crear kamishibai, dirigits a famílies, biblioteques, escoles, associacions de mestres, entitats culturals, centres pedagògics, etc.

Butai de taula, amb hyoshigi i pandereta

Butai de taula, amb hyoshigi i pandereta

Per a més informació, poseu-vos en contacte amb nosaltres a través del nostre correu electrònic: info@companyiaterranegra.com

2 pensaments sobre “Projecte Kamishibai

 1. M’agrada molt el projecte. Felicitats. Conec el recurs i les possibilitats des de la didàctica de la llengua a infantil i primària. He col·laborat amb Carmen Alddana, que va fer un projectes per la comunitat de Navarra.
  Coneixeu la fira del conte de Medinyà? enguany es celebra la 5a edició.
  Hi hauria una manera de participar-hi? Sé que molts espectacles ja estan tancats, però no els de petit format, que es gesitonen des de les editorials, tot i que es tancarà a final de març.
  El dia 27 d’abril es fa el concurs de narració oral, que enguany és obert a tothom. Seria una possibilitat de col·laborar-hi.
  Per qualsevol tema, us podeu posar en contacte amb mi: margarida.falgas@gmail. com
  Salutacions,
  Margarida

  • Hola Margarida! Coneixem el treball de la Carmen Aldana, una pionera en la difusió del kamishibai a les escoles. A la Fira del Conte de Medinyà vam ser-hi l’any passat amb una paradeta. Va estar molt bé! Em poso en contacte amb tu a través del e-mail. Gràcies pel comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s